top of page

Krabben / Kreeften / Garnalen

251037 Vuurgarnaal.jpg

Herkomst: Azië

Lengte: Max 3cm

Voer: Alleseter

Een van de meest gehouden soorten is de Neocaridina davidi of Vuurgarnaal. Zijn rode/oranje kleur valt zeker op in het aquarium! Dit is een makkelijk te houden soort!

Neocaridina davidi – Vuurgarnaal

Neocaridina Davidi– Orange sakura

Herkomst: Azië

Lengte: Max 3 cm

Voer: Alleseter

De Oranjekleurige Dwerggarnaal is al in kleine aquaria een dankbare zorgeling. Als bodembedekking zijn zand, fijne kiezels of bassaltsplinters geschikt. Als beplanting neemt men liever niet te grootbladerige en hoge soorten. Mossen, die men ook kan opbinden, zijn veel geschikter.

251025 (1).jpg
Blue Dream Garnaal.jpg

Neocaridina Davidi Blue - Blauwe Garnaal

Herkomst: Azië

Lengte: Max 3 cm

Voer: Alleseter

Neocaridina Davidi Sakura Blue - Garnaal De Blue Dream garnaal, ook wel Blue Velvet garnaal genoemd, is een donkerblauwe kweekvorm van de Neocaridina Davidi. sakura blauw Blue Dream garnalen zijn makkelijke garnalen om te houden.

Caridina cantonensis - Crystal Red garnalen

Herkomst: Azië

Lengte: Max 3 cm

Voer: Alleseter

De Caridina cf. cantonensis, Crystal Red garnalen, kunnen worden beschouwd als de populairste soort garnalen onder de garnalen. Niet vreemd met hun prachtige roodwitte vormen.

Crystal-red-garnalen-195x210.jpg
48-Caridina-Japonica-Amano-Garnaal-1.jpg

Caridina multidentata – Amanogarnaal

Herkomst: Azië

Lengte: Max 5 cm

Voer: Alleseter

De Amanogarnaal is al in kleine aquaria een dankbare zorgeling. Als bodembedekking zijn zand, fijne kiezels of bassaltsplinters geschikt. Als beplanting neemt men liever niet te grootbladerige en hoge soorten. Mossen, die men ook kan opbinden, zijn veel geschikter.

Geosesarma sp. – Vampierkrab

Herkomst: Azië

Lengte: Max 5 cm

Voer: Alleseter

De Geosesarma is in Nederland het meest bekent onder de naam Vampierkrab of kortweg Vampier, maar wordt ook nog wel eens Carnavalkrab genoemd. Van oorsprong komt hij uit Indonesië en Sulawesi.

Krabben _ Kreeften _ Garnalen
27292_0.jpg

Cambarellus patzcuarensis – CPO Kreeft

Herkomst: Azië

Lengte: Max 6 cm

Voer: Alleseter

De Oranje Dwergrivierkreeft of Cambarellus patzcuarens is een van de leuke kleine kreeftjes die ook in een kleiner aquarium gehouden kan worden.

bottom of page