top of page

Bodemvissen

Afrikaanse Rugzwemmer.jpg_height=214&width=320.jpg

Herkomst: Afrika

Lengte: Max 10cm

Voer: Alleseter

Het meest opvallende aan deze soort is het feit dat ze op hun rug zwemmen. Ze voelen zich het best op hun gemak als ze in een groep worden gehouden. Het zijn vissen die voornamelijk tijdens de schemer en nacht actief zijn. Het is een van de kleinere soorten binnen de familie. 

Synodontis nigriventris – Afrikaanse Rugzwemmer

Corydoras aeneus

Herkomst: Zuid-Amerika

Lengte: Max 7 cm

Voer: Alleseter

De Corydoras aeneus is een van de meest gehouden Corydoras soorten. Het zijn leuke actieve visjes voor op de bodem van een gezelschapsaquarium.Het is daarom beter om ze op niet scherp zand te houden. 

licensed-image_q=tbn_ANd9GcTjElWmZgzBH3aG0lbq4rJ173alESQgg5-zfUDN6NWjokNuMAm5gDBMSbAc60Ft-
061334-2.jpg

Corydoras pygmaeus – Dwergpantsermeerval

Herkomst: Zuid Amerika

Lengte: Max 2,5 cm

Voer: Alleseter

Een van de kleinst blijvende Corydoras is de Corydoras pygmaeus, de dwergpantsermeerval. Corydoras pygmaeus zijn vreedzame, soms schuwe visjes die je met minimaal 8 stuks moet houden.

Corydoras hastatus – Dwerg Corydoras

Herkomst: Zuid Amerika

Lengte: Max 3 cm

Voer: Alleseter

De Corydoras hastatus of Dwerg Corydoras is de kleinst blijvende Corydoras soort. Ze hebben dan ook niet een heel groot aquarium nodig. Ze prefereren een zandbodem en zeker niet al te grote kiezels en hebben een graag een dicht beplant aquarium.

images_q=tbn_ANd9GcTHk8V5jBThxUjH9S4kqfrI3am2OvmWtgJ-dA&usqp=CAU.jpg
Corydoras_habrosus-Weibchen.jpg

Corydoras habrosus

Herkomst: Zuid Amerika

Lengte: Max 3,5 cm

Voer: Alleseter

Dit is een vreedzame, scholenvis, die zich vooral in de onderste laag in het aquarium zal begeven. Hou deze kleine vis enkel samen met andere kleine vissen. Ze zijn heel goed geschikt voor een gezelschapsaquarium en houden van genoeg stroming, met enkele rustplaatsen.

 
Corydoras paleatus- Gevlekte Pantsermeerval

Herkomst: Zuid Amerika

Lengte: Max 7,5 cm

Voer: Alleseter

De Corydoras paleatus is een van de gemakkelijkst te houden Corydoras soorten. Ze zijn zeer robuust en zijn redelijk goed bestand tegen uiteenlopende waterwaardes. Het is wel een scholenvis dus houdt ze met minimaal 6 soortgenoten!

download (2).jpg
4.jpg

Corydoras leucomelas

Herkomst: Zuid Amerika

Lengte: Max 6 cm

Voer: Alleseter

Deze vis woelt graag in de bodem. Het is een groepsvis. Verder kan het aquarium worden ingericht met kienhout. Een gedeelte van de bodem moet bestaan uit fijn zand zodat ze daar naar voedsel kunnen woelen zonder de baarddraden te beschadigen

Corydoras panda

Herkomst: Zuid Amerika

Lengte: Max 5 cm

Voer: Alleseter

Corydoras panda, een zeer populaire Corydoras soort die niet groter wordt dan 5 centimeter. Vooral de zwarte markeringen maken het een aantrekkelijk visje.Daarnaast zijn beschutting in de vorm van planten en bijvoorbeeld kienhout belangrijk. Hier kunnen ze zich in verschuilen als dat nodig is.

corydoras-panda1.jpg
Cory-Sterbai2014.jpg

Corydoras sterbai

Herkomst: Zuid Amerika

Lengte: Max 8 cm

Voer: Alleseter

De Corydoras sterbai is een vreedzaam en gezellig scholenvisje die je samen kunt houden in een groepje vanaf 7 stuks, ze zijn ook prima geschikt voor in een gezelschapsaquarium. Niet samenhouden met cichliden. Ze zijn vaak over de bodem aan het snuffelen op zoek naar voedsel.

bottom of page