top of page

Algeneters

istockphoto-1405770073-170667a.jpg

Ancistrus

Herkomst: Zuid-Amerika, Rio Parana

Lengte: Max 16cm

Voer: Alleseter

Een actieve bodembewoner welke erg territoriaal kan zijn. In mijn geval worden soortgenoten zo erg opgejaagd dat deze uiteindelijk overlijden. Tegen over andere vreedzame meervallen is deze soort redelijk verdraagzaam

Otocinclus affinis – Otocinclus vittatus

Herkomst: Zuid-Amerika

Lengte: Max 3 tot 3,5 cm

Voer: Herbivoor

In relatie tot andere vissen zijn Otocinclus vittatus erg vreedzame visjes, die niemand kwaad doen. Otocinclus zijn erg sociale vissen, die je nooit solitair zou moeten houden. Het zijn actieve beestjes, altijd op zoek naar voedsel en alert op gevaar.

download (1).jpg
siamese-algeneter-crossocheilus-siamensis.jpg

Siamese Algeneter – Crossocheilus oblongus

Herkomst: Azië

Lengte: Max 15 tot 25 cm

Voer: Herbivoor

Als jonge vissen zijn ze heel vreedzaam en geschikt voor in een gezelschapsaquarium, maar zijn ze wat ouder dan worden ze zeer territoriaal en agressief tegen soortgenoten. Het zijn bodembewoners en kunnen het beste solitair gehouden worden. 

Garra flavatra – Panda Garra

Herkomst: Azië

Lengte: Max 7 tot 9 cm

Voer: Voornamelijk Herbivoor

Door zijn aantrekkelijke tekening is Garra flavatra of Panda Garra één van de meest populaire Garra soorten in het aquarium.  Ze komen het beste tot hun recht in een hillstream aquarium, met veel stroming en zuurstofrijk water.

rsz_garra_flavatra2.jpg
Sewellia-lineolata.jpg

Sewellia lineolata

Herkomst: Azië

Lengte: Max 5 tot 6,5 cm

Voer: Alleseter

De Sewellia lineolata wordt meestal beschreven als een vredelievende vis, terwijl ze in sommige gevallen nogal territoriaal kunnen zijn. De Sewellia lineolata is een alleseter, in de natuur eten ze algen, de micro-organismen die leven in de algen en insectenlarven.

bottom of page