top of page

Afrika Overig

Afrika overig

Phenacogrammus interruptus – Kongozalm

Herkomst: Afrika, Kongo

Lengte: Max 10cm

Voer: Alleseter

De Kongozalm hoort tot de familie van Afrikaanse karperzalmen en heeft alle kleuren van de regenboog. De mannetjes zijn groter en hebben een langere rug– en staartvin. Het is een snelle actieve zwemmer, ze zwemmen in de middelste en bovenste waterlagen.

Pelvicachromis pulcher – Kersenbuik Cichlide

Herkomst: Afrika

Lengte: Max 6 tot 7 cm

Voer: Alleseter

een perfecte beginnersvis met schitterende kleuren die gemakkelijk in het gezelschapsaquarium gehouden kan worden.Ze zoeken in de zandbodem naar eten, en spoelen met het zand hun kieuwen. Ze zwemmen in de middelste en onderste waterlagen.

Kersenbuik-Pelvicachromis-pulcher.jpg
266px-Tetraodon_nigroviridis_1.jpg

Tetraodon nigroviridis – Luipaard Kogelvis

Herkomst: Afrika

Lengte: Max 17cm

Voer: Schelpdieren

Het zijn zeer actieve dieren die altijd op zoek lijken naar wat eetbaars.

Naarmate ze ouder worden, veranderd hun karakter wat. Ze overleven niet lang in puur zoetwater, ze zijn dan ook altijd te vinden op de grens tussen zoet- en zeewater – de brakwater gebieden.

Hemichromis bimaculatus – Rode acara

Herkomst: Afrika

Lengte: Max 12 tot 14 cm

Voer: Alleseter

Een van de mooist gekleurde vissen is toch wel de Hemichromis bimalulatus, ofwel de Rode Acara.Rode Acara zijn territoriumvormers en moeten paarsgewijs gehouden worden.De bak inrichten met harde planten en veel schuilplaatsen. Ze graven graag in de bodem en houden van veel stroming.

rodecich.jpg
a80b7af311c669a3ac2fcabca9a97330715da77e.jpg_20230314140453.jpg

Erpetoichthys calabaricus – Wimpelaal

Herkomst: Afrika

Lengte: Max 45 cm

Voer: Carnivoor

De mysterieuze Wimpelaal of Erpetoichthys calabaricus is met zijn ingetogen en tegelijkertijd nieuwsgierige karakter een dankbare vis die makkelijk te verzorgen is. Combineer de Wimpelaal niet met vissen die in diens bek passen.

bottom of page